Späť na články17.07.2024

Dacii sa v prvom polroku na Slovensku naozaj darilo. Predaj ťahal Duster

Dacia je na Slovensku na 6. mieste v predaji vozidiel s trhovým podielom 4,88 %. To značí 2 302 registrovaných nových áut v 1- polroku.

Dacii sa v prvom polroku na Slovensku naozaj darilo. Predaj ťahal Duster

V prvom polroku 2024 dosiahla Dacia 4,88 % podiel na slovenskom trhu a polrok ukončila s 2 302 predanými vozidlami. Len pre zaujímavosť – pred 3 rokmi bola na 11. mieste, vlani na 7. mieste, v tomto roku je na 6. mieste v predaji na Slovensku. Najpredávanejším modelom z portfólia značky na Slovensku je Duster. Stal sa zároveň 2. najpredávanejším SUV súkromných (nefiremných) klientov. V prvom polroku si Duster dkúpilo celkovo 1 225 klientov , čo je medziročný nárast o 14 percent. V segmente C sa tak stal 2. najpredávanejším SUV. Viac ako polovica modelov Duster sa pritom predala s pohonom 4×4.


Tento rok sa do predaja dostala nová generácia Dusteru a objednávky ukazujú, že 88 % zákazníkov si vyberá najvyššiu úroveň výbavy. Z toho mestskú verziu Journey si vybralo 46 % klientov. Len o niečo menej klientov, 42 %, malo záujem o outdoorovú verziu Extreme. Až 38 % registrácií nového modelu Duster je vo verzii 4×4, čo je najvyšší pomer spomedzi okolitých východoeurópskych krajín (Poľsko, Česká republika, pobaltské štáty).


Okrem Dusteru môžu "dobré čísla " Dacie posilniť aj novinky, ktoré sa chystajú na trh. Do portfólia pribudol model Jogger Hybrid 140. V septembri bude médiám a verejnosti predstavený aj nový elektrický model Dacia Spring a rok 2024 uzavrie premiéra asi najočakávanejšej novinky – modelu Bigster. Objednávky naň sa spustia ešte v tomto roku a reálne sa začne predávať v roku 2025.



ZDROJ: auto.pravda.sk